A Sony új, androidos telefonját akár érintés nélkül is vezérelhetjük, a csomagban pedig két NFC-s SmartTag is található.

Szponzorált hirdetések

A ma bejelentett androidos okostelefont nagyjából a nemrégiben bemutatott Xperia P és U modellek közé lőhetjük be. A különlegesebb funkciók előtt fussunk át azon, hogy milyen jellemzőkkel bír az új mobil. Kapunk egy 3,7 colos Retina Display (480x854) kijelzőt a már korábbról ismert Mobile BRAVIA Engine-el ellátva természetesen.A mobil lelke egy 1 GHz-es, kétmagos processzor NovaThor chipsettel, mindez kiegészítve egy 5 megapixeles kamerával, ami mellé a 720p videorögzítést, és a 2D-3D panorámafunkciót kell, hogy felvéssük feltétlenül. Ez a készülék sem kapja meg alapból az ICS-t, így 2.3-as Androiddal (Gingerbread) érkezik és azzal az ígérettel, hogy hamarosan (idén  nyártól) frissíthető lesz az újabb kiadásra. Ami megkülönböztetheti a sola-t a többi Xperia-tól, illetve a vetélytársaktól, az a floating touch névre hallgató funkció.


Ez a lebegő érintésre „ferdíthető" dolog azt jelenti, hogy a böngésző használatánál elegendő az ujjunkat a kijelző felülete fölött tartani, és anélkül is ki tudjuk adni a parancsot egy-egy weboldal betöltésére, hogy megérintenénk magát a panelt. A Sony azt ígéri, hogy ez a lehetőséget idővel egyre több szoftverbe és szolgáltatásba fogja beépíteni, illetve teret ad a külső fejlesztőknek is, hogy azt hozzanak ki belőle, amit csak lehet.


Az NFC chippel felszerelt Sony sola dobozába két darab NFC-s SmartTag is bekerül, ami arra lesz jó, hogy a telefont közel tartva hozzájuk egyszerre aktiválhassunk különböző funkciókat. Mindegyik SmartTagre maximum 10 feladatot programozhatunk, megkönnyítve így a mobil használatát. Ha például hazaérünk, akkor az előszobában lógó SmartTaghez odatartva a mobilon bekapcsol pl. a Wi-Fi, a hangerő lecsökken és még bármi egyéb funkció, amivel kapcsolatban azt akarjuk, hogy otthon tartózkodásunk alatt működjön, induljon el. A Sony Xperia sola a második negyedévben érkezik hazánkba is fehér, fekete, és piros színekben, a várható árról egyelőre nem kaptunk információt.

Szponzorált hirdetések

Ma kezdődik a foci VB

A Sony a világbajnokság egyik főtámogatója, így aztán nem meglepő, hogy a japán cég háza táján mostanság szinte minden Brazíliáról szól.

Ma kezdődik a foci VB
Ma kezdődik a foci VB
hirdetés

Ezt ne hagyd ki!

Felkutattuk neked a legolcsóbb szolgáltatókat

Legfrissebb hírek a címlapról

hirdetés

Spórolni tudni kell

Vásároljon Olcsóbban! - Olcsóbbat.hu

Ha már minket kiolvastál

HIRDETÉS

Dokumentumszerkesztés együtt, egy időben

Az Office 365 felhőszolgáltatással kényelmesebb és hatékonyabb a dokumentumkezelés.

megnézem Dokumentumszerkesztés együtt, egy időben

HIRDETÉS

Tudj meg mindent a LED TV-kről!

A LED technológia a tévézés jövője. De mit tud, és mit nem? Itt a válasz.

megnézem Tudj meg mindent a LED TV-kről!

HIRDETÉS

Önnek milyen telefonja van? Szavazzon és nyerjen!

Okos vagy buta? Gombos, netán érintőképernyős?

megnézem Önnek milyen telefonja van? Szavazzon és nyerjen!
hirdetés

Profession állások

Aktuális állások a profession.hu-n

Még több állás
GPSPark.hu hotdog startrandi gsmline Konzolok szervize