HTC Advantage X7510 - kizárólag mániákusoknak!
Méret: 133,5 x98 x 16 mm
Frekvencia: 850/900/1800/1900/2100 MHz
Akkumulátor: 2100 mAh, Li-Ion
Mobiltelefon funkció: 1
Navigáció: nem
Részletek: teljes adatlap


Megérkezett hazánkba a HTC X7500 ráncfelvarrt változata, az X7510. Lényegi újítások nem történtek, a gép új külsőt és billentyűzetet kapott, valamint a microdrive méretét duplázták meg.

Szponzorált hirdetések

HTC Advantage X7510 - kizárólag mániákusoknak!
Klikk a képgalériához!
A kijelző tehát ugyanolyan hatalmas, mint az előd esetében: 5"-os és VGA felbontású. Egyszóval gyönyörű. A hardvergombok sajnos eltűntek mellőle, és a jól működő joystick is ki lett dobva. A már 16GB-os microdrive-val szerelt készülékben ugyanaz a 624 Mhz-es processzor dolgozik, mint az elődjében. Ezen kívül több fórumon is olvasható, hogy az új háttértár sebességén sokat javítottak a tervezők, ám ezt a gyakorlatban sajnos nem tudtuk megerősíteni. A RAM/ROM mérete maradt 128/256 MB, az akkumulátor kapacitása is változatlan, vagyis 2200 mAh.

Az X7510 természetesen már Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtat. A Touch Diamondon is megismert új opera böngésző mellett a Google Maps mobil változatát is már előretelepítve a készüléken találjuk. Ekkora kijelzőn nagy élmény a netezés, főleg az új böngészővel. Az X7510-Opera páros bátran szembeszállhat az iPhone Safarijával, sőt néhány helyzetben egyértelműen jobb nála.

Lássuk, mi történt a billentyűzettel. A nyomógombok nagyobbak lettek és teljesen egy síkba kerültek. A legnagyobb durranás az, hogy amikor csatlakoztatott állapotban van, megnyomáskor egy apró rezgéssel jelez vissza. Ehhez nagyon hamar hozzá lehet szokni, és nagyban megkönnyíti a gépelést, de természetesen ki is kapcsolható. A numerikus billentyűk visszakerültek egy sorba , aminek az lett az ára, hogy a dedikált híváskezelő és a szoftveres gombok eltűntek róla.

Vélemény

Nem nagyon értjük, hogy a HTC-nek mi volt a terve az Athena újbóli bejelentésével, mert az újjászületett modell hiába kapott nagyobb tárhelyet és jobb billentyűzetet, továbbra sem veheti fel a versenyt egy laptoppal. PDA-nak túl nagy, telefonálásra használhatatlan, egy átlagfelhasználónak semmiképp sem ajánlott. Kizárólag mániákusoknak!

Pró:

  • Gyönyörű kijelző
  • Jól használható billentyűzet
  • Hatalmas microdrive

Kontra:

  • Magas ár
  • Telefonálásra headset nélkül alkalmatlan
  • Nem zsebkompatibilis

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, melyet ezúton is köszönünk. A készülék itt meg is vásárolható.

Szponzorált hirdetések

Forrás:
Mobil Portál

Profession állások

további állások

FN.HU tech -tudomány rovat cikkei