Franczy Nokia blogja

ápr 17

Ahogy egyre közelebb kerülünk a Nokia 808 PureView piaci debütálásához, egymás után szivárognak az árazással kapcsolatos információk.

Emlékezetes, hogy a Nokia február végén a barcelonai Mobil Világkongresszuson rántotta le a leplet a 41 megapixeles kamerája révén sokkoló 808 PureView-ról. A hivatalos bejelentéskor a piaci debütálással kapcsolatban annyit tudtunk meg, hogy a Nokia Belle FP1 (Symbian) szoftveres készülék májusban bukkan majd fel a boltok polcain, adók és kedvezmények nélküli hivatalos listaára pedig 450 euró, vagyis napi árfolyamon átszámítva mintegy 137 ezer forint magasságában fog alakulni.

Mostanság egyre inkább fokozódik a nemzetközi helyzet Nokia 808 PureView ügyben, ugyanis Európában egyre több helyen vesznek fel előrendeléseket a kamerás szörnyetegre. Egy holland kereskedő nemrégiben 565 eurós, vagyis mintegy 172 ezer forintos áron vette fel kínálatába a hamarosan érkező készüléket, Olaszországban pedig 599 eurós, tehát mintegy 182 ezer forintos listaárat definiált a Nokia helyi képviselete. Az Egyesült Királyságban pedig, ahol közismerten nem túl olcsó az élet, az egyik forgalmazó 538 fontos, vagyis átszámítva közel 200 ezer forintos árat tüntetett fel a telefon neve mellett.

Összehasonlításképp, hazánkban jelenleg 180 ezer forintba kerül a négymagos processzoros és 720p HD kijelzős HTC One X, egy Sony Xperia S pedig már 125 ezer HUF ellenében hazavihető.

Ezek ugyebár mind kártyafüggetlen árak, és persze jó kérdés, hogy a szolgálatók ennél mennyivel olcsóbban adják majd a rabláncos PureView-t... Azon pedig gondolom már senki sem lepődik meg, hogy ez az új okosság még a halálra ítélt Symbian szoftver ellenére is ennyibe kerül, de persze ha valaki nem rögtön az első napokban szeretne (általában túlárazott szürkeimportos) PureView tulajdonossá válni, nos az igen sokat spórolhat.

Egyébként pedig már alig várom, hogy elkészíthessem a 41 megapixeles fényleső részletes tesztjét, addig is azonban itt egy kis kameratesztes olvasnivaló (N8, N9, Lumia 800), annak, aki esetleg még nem látta volna.

Cimkék: blog

A blog írójáról

Sancho Franczy Nokia

Ha mobil kommunikáció, akkor bizony Nokia. A legfrissebb Windows Phone hírek és Lumia pletykák? Frissen, ropogósan! Újdonságok a Symbian világából? Még szép! Mi a helyzet MeeGo fronton? Itt olvashatsz róla! S40-es fejlemények? Ezek sem hiányozhatnak, hiszen ez itt a naprakész Nokia Blog, produced by Franczy.