Sony Ericsson W595 - zenére fel!
Méret: 100 x47 x 14 mm
Súly: 104 gramm
Kijelző: 240 x 320 pixel
Mobil szélessáv: GPRS, EDGE, HSDPA
Multimédia: Kamera, Videó, MP3 lejátszás, E-mail, Internet, Rádió, Diktafon
Részletek: teljes adatlap


Amikor megnéztem fotón, az első gondolatom az volt, hogy nem a W595 lesz a design-győztesem, de megnyugtathatok mindenkit, előben nagyon is jól néz ki.

Szponzorált hirdetések

Sony Ericsson W595 - zenére fel!

 


A tesztkészülék metálzöld színezését remekül eltalálták a "dizájnerek", mivel összhangban van a grafitszürke alapszínnel. Már első tapintáskor kiderül, hogy a hátlap a készülék gyenge pontja. A műanyag hajlik, ropog, nem tűnik tartós darabnak, többi részén viszont teljesen korrekt.
Klikk a képgalériához!
Szétcsúsztatható mobillal van dolgunk, remekül nyitható-csukható anélkül, hogy bármit feleslegesen megnyomnánk közben. Sajnos függőlegesen picit billeg, és a navigációs gombok használatakor ez zavaró volt. A billentyűk szépek, jól kezelhetőek, de a kijelző alattiak nyomáspontja nehezen érzékelhető.

A telefon mozgásérzékelővel rendelkezik. Attól függően, hogyan forgatjuk, a támogatott alkalmazások és a gombok funkciói is ennek megfelelően átrendeződnek. Nagyon kényelmes megoldás. Általában beállítható rögzített, fektetett vagy állított megjelenítés is, ilyenkor nem kell várni a véletlen döntés okán.

 

Kamera

3,2 megapixeles kamerájával megfelelő méretű fotókat készíthetünk, de a gyenge képminőség és az autofókusz hiánya sokat ront a W595 eme képességén. Pont megfelelő a képek minősége, ha a telefon kijelzőjén mutatjuk őket másoknak. A legjobb minőségnél a zoomról lemondhatunk. Videót is rögzít, melynek a bővítőkártya szab határt. A képek nézegetésére beépítettek egy remek funkciót, mely a hangulat kiválasztása után fotóinkat különböző effektekkel és a hozzá illő zenével vetíti le.

Ilyen fotókat készít
Ilyen fotókat készít
Ilyen fotókat készít

Ilyen videót készít

 

"Zenefon"

Walkmanszériás mobilként a W595 zenei szempontból nem okoz csalódást. Sztereó hangszórója elég hangos egy egész vonatfülke boldogításához.  Kihangosítva élvezhető, de csúcsminőséget külső hangszóró nélkül ne várjunk. A dobozban található headset szépen szól, és egy elosztóval is rendelkezik. Barátaink könnyedén rácsatlakozhatnak saját fülhallgatójukkal.

Zenei szolgáltatásaival kényeztet a mobil, rendez előadóra, albumra, stílusra, évekre és hangulatra. Utóbbit a Sense Me funkciónak tudhatjuk be, mely egy koordinátarendszerben helyezi el a számainkat. A tengelyeken a dal tempója - a gyorstól a lassúig - és a hangulat - vidámtól a szomorúig - szerepelnek. A zenék közt válthatunk a navigációs gombbal, vagy a Walkman-gomb segítségével és a Shake Control funkciónak köszönhetően, akár a készülék jobbra-balra rázásával is. Ehhez hasonló módon szabályozható a hangerő is, előre-hátra döntve a mobilt.

Mit nyújt még?

Nagyon jó szolgáltatás a TrackID névre keresztelt számfelismerő funkció, amely a rádión vagy bármilyen külső hangforrásból lejátszott számról megmondja az adatait. Ehhez persze szüksége van internetkapcsolatra, mivel a dalból rögzített pár másodperces mintát egy központi adatbázishoz hasonlítja, és onnan tölti le az előadót, a szám nevét és az album borítóját.

A konkurens készülékekhez hasonlóan a W595 is rengeteg internet-hozzáférést igénylő szolgáltatással rendelkezik. Ilyen például a YouTube alkalmazás, vagy a Google Maps.

A telefonkönyvben több mint elegendő adatot tárolhatunk, még a topmenedzserek igényeit is kielégíti. Tökéletesen alkalmas napi teendőink feljegyzésére a naptár, de ez már alapkövetelmény olcsóbb típusokban is. Nagyon jópofa még a Walkmate nevű program, mellyel az alapállapoti képernyőn követhető a lépésszám napi bontásban, illetve átlagolva.

A játékok közül a legjobb a Guitar Rock Tour, ez egy butított Guitar Hero-átirat és a Music Quiz, melyben a telefonra töltött számaink közül véletlenszerűen bejátszva kell időre kitalálnunk, melyik zenéről van szó.

Végszó

Tetszett a készülék, mert fiatalos külseje nagyszerű tudással párosult. Jelenleg 53 900 Ft-ért kaphatjuk meg kártyafüggetlenül. Előfizetéssel 39 990 Ft-ért a Pannonnál és 44 970 Ft-ért a Vodafone-nál, illetve ugyanitt Vitamaxban is kapható 44 980 Ft-ért.

Pró:

  • Fiatalos alkalmazások
  • Jó kinézet
  • Mozgásérzékelő

Kontra:

  • Kamera
  • Hátlap
  • Felső elem kicsit lötyög szétcsúsztatva

Szponzorált hirdetések

Sony Ericsson F305 - franciázzunk!

A Sagem gyártja, és bár első hallásra rosszul hangzik, az F305 igazán kellemes telefon. És ekkor még meg sem néztük az árcéduláját!

Sony Ericsson F305 - franciázzunk!
Sony Ericsson F305 - franciázzunk!
Forrás:
Mobil Portál

Cimkék:

FN.HU tech -tudomány rovat cikkei

Ha minket már kiolvastál

Profession állások

további állások