Cikk eszközök

Sony Ericsson W595 - zenére fel!

Trieb Attila - 2008. december 16. 12:30
Sony Ericsson W595 - zenére fel!
Méret: 100 x47 x 14 mm
Súly: 104 gramm
Kijelző: 240 x 320 pixel
Mobil szélessáv: GPRS, EDGE, HSDPA
Multimédia: Kamera, Videó, MP3 lejátszás, E-mail, Internet, Rádió, Diktafon
Részletek: teljes adatlap

Amikor megnéztem fotón, az első gondolatom az volt, hogy nem a W595 lesz a design-győztesem, de megnyugtathatok mindenkit, előben nagyon is jól néz ki.

Szponzorált hirdetések

Sony Ericsson W595 - zenére fel!

 


A tesztkészülék metálzöld színezését remekül eltalálták a "dizájnerek", mivel összhangban van a grafitszürke alapszínnel. Már első tapintáskor kiderül, hogy a hátlap a készülék gyenge pontja. A műanyag hajlik, ropog, nem tűnik tartós darabnak, többi részén viszont teljesen korrekt.
Klikk a képgalériához!
Szétcsúsztatható mobillal van dolgunk, remekül nyitható-csukható anélkül, hogy bármit feleslegesen megnyomnánk közben. Sajnos függőlegesen picit billeg, és a navigációs gombok használatakor ez zavaró volt. A billentyűk szépek, jól kezelhetőek, de a kijelző alattiak nyomáspontja nehezen érzékelhető.

A telefon mozgásérzékelővel rendelkezik. Attól függően, hogyan forgatjuk, a támogatott alkalmazások és a gombok funkciói is ennek megfelelően átrendeződnek. Nagyon kényelmes megoldás. Általában beállítható rögzített, fektetett vagy állított megjelenítés is, ilyenkor nem kell várni a véletlen döntés okán.

 

Kamera

3,2 megapixeles kamerájával megfelelő méretű fotókat készíthetünk, de a gyenge képminőség és az autofókusz hiánya sokat ront a W595 eme képességén. Pont megfelelő a képek minősége, ha a telefon kijelzőjén mutatjuk őket másoknak. A legjobb minőségnél a zoomról lemondhatunk. Videót is rögzít, melynek a bővítőkártya szab határt. A képek nézegetésére beépítettek egy remek funkciót, mely a hangulat kiválasztása után fotóinkat különböző effektekkel és a hozzá illő zenével vetíti le.

Ilyen fotókat készít
Ilyen fotókat készít
Ilyen fotókat készít

Ilyen videót készít

 

"Zenefon"

Walkmanszériás mobilként a W595 zenei szempontból nem okoz csalódást. Sztereó hangszórója elég hangos egy egész vonatfülke boldogításához.  Kihangosítva élvezhető, de csúcsminőséget külső hangszóró nélkül ne várjunk. A dobozban található headset szépen szól, és egy elosztóval is rendelkezik. Barátaink könnyedén rácsatlakozhatnak saját fülhallgatójukkal.

Zenei szolgáltatásaival kényeztet a mobil, rendez előadóra, albumra, stílusra, évekre és hangulatra. Utóbbit a Sense Me funkciónak tudhatjuk be, mely egy koordinátarendszerben helyezi el a számainkat. A tengelyeken a dal tempója - a gyorstól a lassúig - és a hangulat - vidámtól a szomorúig - szerepelnek. A zenék közt válthatunk a navigációs gombbal, vagy a Walkman-gomb segítségével és a Shake Control funkciónak köszönhetően, akár a készülék jobbra-balra rázásával is. Ehhez hasonló módon szabályozható a hangerő is, előre-hátra döntve a mobilt.

Mit nyújt még?

Nagyon jó szolgáltatás a TrackID névre keresztelt számfelismerő funkció, amely a rádión vagy bármilyen külső hangforrásból lejátszott számról megmondja az adatait. Ehhez persze szüksége van internetkapcsolatra, mivel a dalból rögzített pár másodperces mintát egy központi adatbázishoz hasonlítja, és onnan tölti le az előadót, a szám nevét és az album borítóját.

A konkurens készülékekhez hasonlóan a W595 is rengeteg internet-hozzáférést igénylő szolgáltatással rendelkezik. Ilyen például a YouTube alkalmazás, vagy a Google Maps.

A telefonkönyvben több mint elegendő adatot tárolhatunk, még a topmenedzserek igényeit is kielégíti. Tökéletesen alkalmas napi teendőink feljegyzésére a naptár, de ez már alapkövetelmény olcsóbb típusokban is. Nagyon jópofa még a Walkmate nevű program, mellyel az alapállapoti képernyőn követhető a lépésszám napi bontásban, illetve átlagolva.

A játékok közül a legjobb a Guitar Rock Tour, ez egy butított Guitar Hero-átirat és a Music Quiz, melyben a telefonra töltött számaink közül véletlenszerűen bejátszva kell időre kitalálnunk, melyik zenéről van szó.

Végszó

Tetszett a készülék, mert fiatalos külseje nagyszerű tudással párosult. Jelenleg 53 900 Ft-ért kaphatjuk meg kártyafüggetlenül. Előfizetéssel 39 990 Ft-ért a Pannonnál és 44 970 Ft-ért a Vodafone-nál, illetve ugyanitt Vitamaxban is kapható 44 980 Ft-ért.

Pró:

Kontra:

További tesztek

Szponzorált hirdetések

Nem remélt Gingerbread Sony Ericsson Xperia X10-re

A Sony Ericsson Xperia X10 okostelefonok tulajdonosai az előzmények ismeretében talán már nem is remélték, hogy valaha is megkapják az Android aktuális 2.3 Gingerbread verzióját. Néhány...

Nem remélt Gingerbread Sony Ericsson Xperia X10-re
Nem remélt Gingerbread Sony Ericsson Xperia X10-re
Forrás:
Mobil Portál

Cimkék: