Fujitsu Siemens Esprimo M9415 - az üzleti élet elitje
Processzor: 2,8 GHz Intel Core2 Duo T9600, 6 MB L2 cache, 1066 MHz FSB
Videokártya: Intel GMA 4500M HD
Képernyő: 14.1" 1280 x 800 pixel, WXGA
Memória: 2 GB DDR3 RAM 1066 MHz
Merevlemez: 250 GB 5400 RPM SATA
Részletek: teljes adatlap


Olyan masszív, mint egy tank és mégis könnyű, mint egy MacBook. A Fujitsu Siemens gépe azoknak az üzleti felhasználóknak készült, akiknek fontos a mobilitás, és nem sajnálják rá a pénzt.

Szponzorált hirdetések

Fujitsu Siemens Esprimo M9415 - az üzleti élet elitje

Első ránézésre egy szögletes és unalmas gépnek néztem a Fujitsu Siemenstől kapott Esprimo laptopot, ami az M9400-as szériából került ki. Kicsit utánaolvasva a gyártó honlapján rögtön összeállt a kép. A célszemély László, 35 év körüli manager, öltönyben és egy középkategóriás autóban ingázik a tárgyalások és az iroda között. Olyan gépre van szüksége, amiben kellő teljesítmény rejlik a gyors munkavégzéshez, de nincs benne semmi felesleges extra, ami miatt plusz pénzt fizetett volna. László boldog, amiért egy ilyen 14"-os Esprimót választott.

Kockaarc

Lászlónak tetszik, hogy 14,1"-os laptopja szinte pont ugyanannyit nyom, mint munkatársa alumínium MacBookja, pedig az egy mérettel kisebb. Szereti a szürke színvilágát és mindig lenyűgözi az a fajta minőség, amit a készülék képvisel. Ez egyrészt a rendkívül kemény külső és belső burkolatnak, másrészt a jó minőségű alapanyagoknak köszönhető.
Klikk a képgalériához!
Emberünk nincs elragadtatva a touchpadoktól, de elismeri, hogy a Fujitsu Siemens mérnökei ebben az esetben igen jó munkát végeztek. Persze azért így is a beépített pöcökegeret részesíti előnyben. Munkahelye megköveteli a fokozott információbiztonságot, így az ujjlenyomatos azonosítórendszer kulcsfontosságú volt a vásárlásnál.

Bár nincsenek hatalmas elvárásai a dizájnt illetően, de a bekapcsológomb melletti kis kijelző az egyetlen pontja a gépnek, amit feleslegesnek érez. De úgy van vele, hogy az egy kézzel is felnyitható zsanér, illetve a remek minőség pillanatok alatt feledteti vele ezt a kis gondot.

 

Mobilitás minden áron

A napi robotolás közepette Lászlónak néha jól esik beülni kedvenc kávézójába, és a stresszes munkahelyi légkört elhagyva produktívabb ilyenkor. Laptopja persze nem hagyja cserben, hiszen minden további nélkül megbirkózik a WiFi hálózatokkal. László ráadásul külön mobilinternetre is előfizetett, így SIM-kártyáját elég betolni laptopja akkumulátora alá és bárhol az országban eléri a világhálót. Ugyan legutóbb feleségénél felejtette a mobilnetes SIM-kártyát, de a laptop Bluetooth kapcsolatának köszönhetően mobiltelefonját modemként is tudta használni, így még épp időben elkészült az aktuális projektjével.

2,8 GHz-es processzorának és 2 GB RAM-jának köszönhetően László számítógépét - sok új laptoppal ellentétben - nem fekteti két vállra a Windows Vista, és egy kis Office használat. Szerencsére a magas zajszinttől még így sem kell tartania, a beépített akkumulátorral pedig akár 4 óra folyamatos működést is ki lehet préselni az Esprimóból. Persze emberünk tisztában van vele, hogy a két másodperc alatt kivehető DVD-író helyére bármikor betolhatja a tartalék akksiját, így akár 6 órán át is használhatja kedvenc gépét.

Fia eleinte nagyon szerette volna megkaparintani apja munkaeszközét egy kis játék erejéig, de hamar belátta, hogy az integrált videókártya úgysem elég erre. Lászlóban ekkor tudatosult, hogy milyen jól döntött, amikor nem hagyta magát rábeszélni az eggyel nagyobb, 30 ezerrel drágább, és már GeForce 9200-as videókártyát tartalmazó Esprimo X9525-re.

Vélemény

Látva kollégájuk elégedettségét, András és Péter is egy Esprimót szeretne új laptopnak. Ők viszont nem engedhetnek meg maguknak egy bruttó 480 000 forintos számítógépet.

Pró:

  • Remek anyagminőség
  • Nagy teljesítmény
  • Alacsony tömeg
  • 3G modem

Kontra:

  • Magas ár
  • Játékhoz gyenge

Szponzorált hirdetések

Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650 - A nagy testvér

Rajztábla nagyságú FullHD notebookkal örvendeztetett meg minket a Fujitsu Siemens. Tudjuk, nem minden a méret; szerencsére a teljesítményre is gondoltak a készítők.

Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650 - A nagy testvér
Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650 - A nagy testvér
Forrás:
Mobil Portál

Cimkék:

Profession állások

további állások

FN.HU tech -tudomány rovat cikkei