Nagy siker a Vigyél Haza alkalmazás, amely gazdátlan kutyák keresésében és befogadásában segít. Mostantól ráadásul még ennél is többet tud.

Szponzorált hirdetések

Tavaly augusztusi bevezetése óta közel tízezren töltötték le, és több ezer aktív felhasználó regisztrálta saját kutyáját a Vigyél Haza okostelefon alkalmazás rendszerébe. A most bevezetett, új funkcióknak köszönhetően még egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a kutyatulajdonosok és állatbarátok élete. Eredetileg három funkcióval indult az app: kóbor kutyákat jelenthettünk be fényképpel, leírással és GPS adatokkal, regisztrálhattuk saját kutyánk eltűnését, és menhelyek fényképes adatbázisában kereshettünk befogadható kutyákat.

Az alkalmazás 11 hónap alatt 9600 fölötti letöltés számot ért el, 3300 kutyatulajdonos regisztrálta kedvencét. Az aktív felhasználók eddig 340 utcán kóborló kutyát jelentettek be, egy részüket be is fogadták, amíg gazdájuk rá nem talál, eközben 110 magánszemély a Vigyél Haza applikáción keresztül is kereste elkóborolt kutyáját. 24 állatvédő szervezet csatlakozott, amelyek összesen 700 gazdira váró kutya adatait töltötték fel a rendszerbe.

Az alkalmazás funkciói tehát segítséget nyújtanak a felelős állattartók számára, a Vigyél Haza Alapítvány szakértői azonban újabb igényeket is azonosítottak: a kutyák biztonsága mellett az állatok kényelméről való gondoskodás is egyre fontosabb szempont a kutyatulajdonosok számára. Mivel a háziállatok egyre inkább a család részévé válnak, gazdáik szívesen viszik magukkal őket új helyek felfedezésére, étterembe vagy akár nyaralásra is. Erre az igényre reagálva a Vigyél Haza applikáció most egy összetett kereső funkcióval bővült. A készülék GPS koordinátái alapján segít megtalálni a legközelebbi kutyafuttatókat, kutyabarát szállásokat, vagy akár éttermeket is.

Ma Magyarországon a becsült adatok szerint közel 2 000 000 kutya él, közülük több mint 100 000 kóborol az utcán, 10-12 000 kutya pedig állatmenhelyeken vagy ebrendészeti telepeken várja, hogy örökbe fogadják. A Telenor és a Vigyél Haza Alapítvány reméli, hogy az alkalmazás és annak új funkciói tovább népszerűsítik az örökbefogadás lehetőségét, valamint egyre több elkóborolt kutya talál vissza gazdájához.

(Főszerkesztői hozzáfűzés: kedves Telenor, ugye a kóbor macskákra is gondoltok majd?) ;)

Szponzorált hirdetések

Így készül a telefonos, fényképes bevásárlólista

Elfelejthetjük a zsebbe gyűrt papírcetliket, ha egy új mobilos alkalmazást használunk. Recept, bevásárlólista és prezentáció is lehet divatos!

Így készül a telefonos, fényképes bevásárlólista
Így készül a telefonos, fényképes bevásárlólista