Azt eddig is sejtettük, hogy a Samsung nem egy elhanyagolható szereplője a piacnak, most azonban az is látszik, hogy immár közel felét uralja az Androidos eszközöknek, a konkurencia kárára.

Szponzorált hirdetések

Egyértelmű, hogy az okostelefonok és a táblagépek piacán melyik két gyártó áll az élen, hiszen a Samsung és az Apple pozíciója jelenleg megingathatatlannak tűnik. Ugyanakkor érdekes azt látni, hogy előbbi hogyan érvényesült az elmúlt egy évben a többiek rovására.

Az Android piacán belül gyakorlatilag minden ismertebb gyártó jelentősen bukott az elmúlt időszakokban, kivéve a Samsungot, ami a tavalyi év harmadik negyedévének 23 százalékos piaci részesedéséhez képest 46 százalékra növelte jelenlétét. Ez azt jelenti, hogy közel kétszeresét birtokolja a piacnak, ami értelemszerűen azt hozza magával, hogy valakinek/valakiknek buknia kellett és ez szépen látszik az ábrán is.


A legnagyobb vesztesek a Motorola, az LG és a HTC voltak, hiszen a HTC 32 százalékról 16-ra esett vissza, a Motorola a tavalyi Q3-ban  még 22 százalékkal volt jelen a piacon, ami a mostani harmadik negyedévre 11 százalékra csökkent, és az LG is közel felére zsugorodott össze, vagyis 16 százalékról 9-re. Az "egyéb" gyártók azonban növekedni látszanak, bár az nem tisztázott, hogy ez a halmaz kiket takar, de az biztos, hogy a Huawei és a ZTE benne van, hiszen ők elég szépen teljesítettek. De bárkit is takarjon az "egyéb", annak nem lehet rossz, ugyanis 8 százalékról 18-ra nőtt a részesedésük. A grafikont a MillenialMedia készítette.

Szponzorált hirdetések

Csúcsmobilt olcsón: hol és mennyibe kerül az LG G3?

Közel egy hónappal a hazai piaci startot követően áttekintjük, hogy jelenleg hol és mennyiért kapható az LG új csúcsmobilja.

Csúcsmobilt olcsón: hol és mennyibe kerül az LG G3?
Csúcsmobilt olcsón: hol és mennyibe kerül az LG G3?