A Juniper Research szerint a címben jelzett időszakban a mobiltelefonok értékesítésének száma meghaladta a 157.000.000-t.

Szponzorált hirdetések

A harmadik negyedév adatai alapján a Samsung mindenképpen durván odapirított a mezőnynek, bár a negyedik negyedévet valószínűleg az iPhone 5 fogja uralni.

A Juniper Research szerint a koreai cég a július-augusztus-szeptember időszakban 56,3 millió készüléket adott el, amiből a Samsung Galaxy S III 18 millióval vette ki a részét. Az Apple 26,9 millióval zárt, de mellette szól, hogy ebbe a számba jelentősen nem tudott beleszólni az iPhone 5, ami az év utolsó időszakához teszi hozzá a maga részét. Ami a többi játékost illeti, a ZTE szintén a nyertesek között van, miután az első három negyedévben 20 millió okostelefonja kelt el, és a harmadik negyedévben is meghaladták az értékesítései a Nokiáét és a RIM-mét.


A finnek az előző év hasonló időszakához képest 63 százalékkal gyengébben szerepeltek, ami számszerűen 6,3 millió telefont jelent, ami a RIM 7,7 milliójánál is kevesebb, pedig a kanadaiak sincsenek túl jó helyzetben. A HTC-ről és a Motorolaról dióhéjban annyit, hogy az orruk továbbra is a föld felé  mutat, míg az LG 24 százalékos növekedést tud felmutatni a hétmilliós eladásával. A helyzet azonban az, hogy a piacot toronymagasan vezeti továbbra is az egymással mindenütt pereskedő Apple és Samsung páros. 

Szponzorált hirdetések

Egyre többen unják az egykori királyt

Bár az iPhone-ok eladási mutatói továbbra is rendben vannak, sokan már Androidra váltanak az iOS-ről.

Egyre többen unják az egykori királyt
Egyre többen unják az egykori királyt