A Kindle Fire a piac felét birtokolja, de nemsokára még ennél is nagyobb szeletet kaphat.

Szponzorált hirdetések

A legújabb pletykák szerint az idei év vége, vagy 2013 eleje újabb nagyszabású változást jelenthet az androidos táblagépek piacán. Az Amazon ugyanis két dologgal készül a már amúgy is elkápráztatott nagyérdemű számára.


Az első, hogy a már most is meglehetősen olcsó – mindössze kétszáz dolláros, azaz 46 ezer forintos – hét colos táblagép árát tovább csökkentenék, egészen $150-ra. Azaz nem egészen harmincötezer forintra, amely árszinten eddig csak meglehetősen rossz gépeket találhattunk. A gép elvileg nem változik, megmarat tehát a nagyszerű, 1280x800-as IPS kijelző, a nyolc giga háttértár, a kétmagos processzor és a 7-8 órás akku.


A második újdonság valójában kettő. Az Amazon ugyanis két új táblagépet fog piacra dobni: az egyik a mostani Fire-t váltja a $199-os, 7”-os szegmensben, a pletykák szerint minimum jobb (tippre 1920x1080) felbontással. A kisebbik újdonság elvileg még idén megérkezik.

Emellett azonban jön egy új, nagyobb, tíz colos gép is. A 2012 végén vagy 2013 elején piacra kerülő gépről egyelőre nem tudni sokat. Valószínűsíthető, hogy a többi Kindle modellhez hasonlóan az ára nem lesz túl magas, és furcsa lenne, ha a kijelző felbontása nem lenne legalább akkora, mint az új 7”-os modellé. A nagyobb méret feltehetően nagyobb akkut és hosszabb működési időt is jelent majd.

Az Amazon Kindle Fire táblagépe minden kétséget kizáróan a legsikeresebb androidos táblagép: a cég csupán 2011 negyedik negyedévében 4,7 millió darabot szállított le. Ugyanebben az időszakban az Apple 15,4 millió iPad-et értékesített, azaz nagyjából harmadannyi Fire került a felhasználókhoz, mint iPad.

Ugyan azt sem szabad elfelejteni, hogy idén nyárona Google is kihozza saját, olcsó 7"-os táblagépét, azonban a Kindle Fire legnagyobb vonzereje nem a táblagép maga, hanem a háttérben álló szolgáltatás: a hatalmas e-könyv, video, zene és appbolt, nomeg persze a világ legnagyobb, a pelenkától a fúrgépig mindent áruló online áruháza. Ez utóbbival pedig jelenleg sem a Google, sem az Apple nem képes versenyezni.

Szponzorált hirdetések

Sony Xperia Tablet S teszt: van új a nap alatt

Górcső alatt a japán gyártó egyedi formát kapott vadonatúj tablet nagyágyúja.

Sony Xperia Tablet S teszt: van új a nap alatt
Sony Xperia Tablet S teszt: van új a nap alatt