iPhone-tól a játékkonzolokon keresztül számos más termékig számtalan dolgot gyárt a Foxconn. A munkásokat pedig nem kímélik.

Szponzorált hirdetések

Összesen ezer munkás vett részt a Foxconn Chengdu gyára mellett kezdődött zavargásokban. A férfi munkásszállásban kezdődtek a gondok, ahová néhány biztonsági őr vetődött egy tolvaj miatt. Az őröket azonban néhány őket nem komáló munkás összeverte és kidobta. Aztán lehiggadás helyett egyre csak nőtt a tömeg.

Hirdetés


A riportok szerint végül ezer munkás csatlakozhatott a zavargásokhoz, székeket, vázákat, palackokat, szemeteseket és petárdákat dobálva. Állítólag nem tartották magukat szigorúan a Foxconn érdekeltségeihez a tüntetők, ami útjukba esett, azt tönkretetették.


A lázongás oka érdekes módon nem a túlhajszolás, hanem épp ellenkezője: a Foxconn mindenféle magyarázat nélkül fizetés nélküli szabadságokra küldi napokra a dolgozókat, és a munkaórákat is meg-megritkította. A munkások attól félnek, hogy ha ez így folytatódik, bérük a kínai minimálbér alá csökken.

Ahogyan azt megszokhattuk, a kínai cenzúra-gépezet beindult a hír hallatára, és elkezdtek eltünedezni az első kézből érkező beszámolók a netről. A kínai közösségi oldalakon például nagyon kényes a téma: automatikusan törölnek minden, a „zavargás” szót tartalmazó hozzászólást. A tömeget végül két órával alakulása után több száz rendőr segedelmével szétverték, és több tucatnyi résztvevőt pedig letartóztattak.

Szponzorált hirdetések

Meghalt egy gyerek az iPhone beszállítónál

Négy dolgozó halt meg a kínai Pegatronnál, akik közül az egyik mindössze 15 éves volt, de hamis papírokkal 20-nak adta ki magát.

Meghalt egy gyerek az iPhone beszállítónál
Meghalt egy gyerek az iPhone beszállítónál
hirdetés
                 
Farmerama Dark Orbit War of Titans K.O. Champs
Deepolis The Pimps Gangs of Crime Seafight
HIRDETÉS

Profession állásajánlatok

további állások a Profession.hu portálon