Nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi rekordot hamarosan újból sikerül majd megdönteni.

Szponzorált hirdetések

Az egyik nagy kínai mobilgyártó, a Huawei azzal indította ugyebár az idei esztendőt, hogy bejelentette az alig 6,7 milliméter vastag Ascend P1 S-t, melynek apró szépséghibája, hogy egyelőre még nem kapható, és csak valamikor a nyár második felében érkezik majd meg az európai boltok polcaira. Aztán a múlt héten bemutatkozott az Oppo Finder nevezetű okosság, mely 6,65 milliméteres vastagsága révén gyorsan bezsebelte a világ legvékonyabb okostelefonjának járó kitüntető címet. Az Oppo Finder uralkodása azonban várhatóan nem tart majd túl sokáig.


Érkezőben van ugyanis a kínai ZTE vadonatúj felsőkategóriás készüléke, az Athena, melynek vastagsága az előzetes információk szerint mindössze 6,2 milliméter. No persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi értelme ennek a vékonyítási láznak akkor, amikor inkább a nagyobb kapacitású akkumulátorokkal is foglalkozhatnának a gyártók, hiszen ugyebár a sokmagos processzoros és hatalmas kijelzős smartphone-ok fogyasztása lassan kezd az egekbe szökni.

A hivatalosan egyelőre még be nem jelentett ZTE Athenában egyébként egy duplamagos processzor, valamint egy 4,5 colos képátlóval és 720p HD felbontással rendelkező IPS LCD kijelző teljesít szolgálatot. Az Android 4.0 operációs rendszerű újdonság várható ára egyelőre ismeretlen.

Szponzorált hirdetések

Kémfotók: új fémes csúcsmobil jön

A Huawei boszorkánykonyhájában egy nagyon is ígéretesnek tűnő okostelefon van készülőben - érkezik az Ascend P6 utódja.

Kémfotók: új fémes csúcsmobil jön
Kémfotók: új fémes csúcsmobil jön