Míg a belföldi mobilozás drágább lesz, addig a külföldi telefonálás ára ismét mérséklődik.

Szponzorált hirdetések

Hazánk országgyűlése ugyebár május közepén fogadta el azt az új törvényt, mely a 2012. július 1-jétől határozatlan időre bevezetendő új távközlési adóról szól, és amely mobil hangforgalomra és SMS/MMS forgalomra kivetett új terhet a Telenor és a Vodafone egész biztosan át fogja terhelni az ügyfeleire. Ez eddig a rossz hír, a jó hír viszont az, hogy az európai uniós tagországok miniszteri tanácsa most elfogadott egy rendeletet, mely szerint 2012. július 1-jétől ismét csökkeni fognak az EU roaming díjak.


Külföldön tartózkodva jelenleg maximum 35 euró centet (106 forint) fizetünk percenként az általunk indított hívásokért, mely összeg július elejétől 29 euró centre (89 forint) fog mérséklődni (a hívásfogadás ára maximum 8 euró cent (24 forint) lesz percenként). Ezzel párhuzamosan a roamingolás során történő SMS-ezés is olcsóbb lesz: míg jelenleg 11 euró centbe (33 forint) kerül egy ilyen SMS, addig júliustól már csak 9 euró centet (27 forint) számlázhatnak ki érte a szolgáltatók. Az adatroaming árazása kapcsán változás, hogy júliustól letöltött MB-onként maximum 70 euró centet (212 forint) kell fizetnünk.


További jó hír, hogy 2014-től tovább csökkennek majd a roaming költségek, és tervbe van véve, hogy az előfizetők külföldön a saját nemzeti szolgáltatójuktól eltérő operátorok roaming szolgáltatását is igénybe tudják venni, még pedig SIM-kártya csere nélkül. A hosszú távú cél pedig nem titkoltan az, hogy az EU-ban külföldön ugyanolyan áron lehessen mobilozni, mint belföldön.

Szponzorált hirdetések

4500 forintért teljesen korlátlan mobil tarifa?

A hazai mobil szolgáltatók kínálatával nagyjából képben vagyunk, de érdemes néha kitekinteni más országok tarifáira is.

4500 forintért teljesen korlátlan mobil tarifa?
4500 forintért teljesen korlátlan mobil tarifa?