Jelentős fejlesztések a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásban: nyártól 15 új városi telephely, ingyenes HD sportközvetítések, 3D tesztsugárzás, mobilokra pedig HD streaming.

Szponzorált hirdetések

A digitális földfelszíni televízió volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300 000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A MinDig TV Extra a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli szegmensben, az előfizetők száma mára meghaladta a 63 ezret. Az Antenna Hungária a következő hónapokban jelentős hálózatfejlesztést hajt végre, 15 új telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. Ennek eredményeképpen az országos szolgáltatás az 50 legnagyobb magyar város közül 47-ben beltéri vagy kültéri hordozható vétellel is elérhető. Az AH tervezi, hogy a jelentős nyári sportesemények idejére 3D tesztsugárzást indít az MTVA-val együttműködésben.


Tavaly 4 százalékkal, 1,14 millió háztartásra bővült a teljes földfelszíni televíziós használat az AGB Nielsen adatai alapján. A digitális földfelszíni televízió volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A nyár legkiemelkedőbb dobása a közszolgálati csatornákon elérhető sportesemények (Forma-1, Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok) lesznek, melyek a MinDig TV kínálatában előfizetési díj nélkül, HD-minőségben elérhetők. A boltokban kapható tévék (plazma, LCD, LED) szinte mindegyike tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet nézni többek között az ingyenes, HD-minőségű sportközvetítéseket is.

Az Antenna Hungária a következő hónapokban jelentős hálózatfejlesztést hajt végre, 5 közepes teljesítményű és 10 kis teljesítményű telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. A fókusz a nagyvárosokon lesz: az országos szolgáltatás az 50 legnagyobb magyar város közül 47-ben beltéri vagy kültéri hordozható vétellel is elérhetővé válik az A és C Multiplex esetében. A hálózatbővítés eredményeképpen 65 DVB-T telephely lesz üzemben, a MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége meghaladja a 98 százalékot. A B Multiplex (MinDig TV Extra Családi csomag) lefedettsége közel 87 százalékra emelkedik, 53 telephelyről sugározva.

Az analóg lekapcsolást illetően nyilvánossá vált korábban, hogy a folyamat véghatárideje 2014 végére módosult. A következő hetekben szükséges a részletek tisztázása, mivel a lekapcsolási stratégia nyilvánosságra hozatalának hiányában az érintett piaci szereplők jelentős tervezési bizonytalanságokkal szembesülnek.  

A MinDig TV-t illetően az AH azt tervezi, hogy az ingyenesen vehető HD-terjesztést a jelentős nyári sportesemények idejére a Budapesten és környékén elérhető 3D tesztsugárzással bővíti ki az MTVA-val együttműködésben. Az ősz folyamán pedig további DVB-T hálózatfejlesztés van beütemezve. A MinDig TV Extra szolgáltatást illetően 2013. március végéig az előfizetőszám megduplázásával számolnak, ennek érdekében új viszonteladói együttműködéseket terveznek, illetve tovább bővítik a Családi csomag elérhetőségét.

Egyre többen kívánnak arról dönteni, hogy mikor és milyen eszközzel tévézzenek, ennek a kihívásnak próbál az AH megfelelni azzal, hogy a szolgáltatásportfólióját nem lineáris szolgáltatásokkal is kiegészítse. Az első lépés multimédia irányba a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatás - Content Delivery Network - elindítása lesz a következő hetekben. Az AH tárgyalásokat folytat a műsorszolgáltatókkal arról, hogy streaming szolgáltatásokat nyújtson különböző vevőeszközökre - számítógépek, okostelefonok, tabletek, stb. - akár HD-minőségben is.

Szponzorált hirdetések

Senkit se érdekelnek a 3D TV-k

Itt vannak, egy ideje már megérkeztek a boltokba, ettől függetlenül hidegen hagynak bennünket.

Senkit se érdekelnek a 3D TV-k
Senkit se érdekelnek a 3D TV-k