Ötvenötezer felhasználó belépési neve és jelszava került ki a világ legnépszerűbb mikroblog szolgáltatójának ellenőrzése alól.

Szponzorált hirdetések

Hatalmas mennyiségű belépési adat szivárgott ki a Twitter rendszeréből, eleddig ismeretlen módon. Az adatlopásra akkor derült fény, amikor a netes szövegmegosztó pastebin-en felfedeztek öt olyan bejegyzést, amelyek felhasználói név – jelszó párosokat tartalmaztak.

Hirdetés


A Twitter jelenleg is nyomoz az ügyben, azonban egy dolog már most tiszta: az így kiszivárgott felhasználói fiókok jelentős többsége korábban letiltott spammer fiók, míg egy kisebb részük érvénytelen név / jelszó párosokat tartalmaz. Azaz az átlagfelhasználóknak elvileg nincs okuk aggodalomra. Aki mégis inkább biztosra menne, annak íme az öt lista, amelyben keresgélhet.


Az eset azonban nem jöhetne rosszabbkor. A Twitter nemrég jelentette be, hogy a magánélet és a szólásszabadság védelme miatt megtámadja a céget az „Occupy Wall Street” megmozdulásban érintettek adatainak (egymás közt cserélt privát üzeneteit) kiadására kötelező határozatot. Nem ez az első alkalom, hogy a Twitternél adatlopás történt: a 2009-es eset miatt indított hivatali per tavaly azzal végződött, hogy a cég megígérte: javít biztonsági megoldásain.

Persze a mostani esetben még nem tudni, hogy honnan is szerezték be az ismeretlenek az adatokat, így az is lehet, hogy az adatcsomag egy adathalász weboldal gyűjteménye, nem pedig a Twitter szerverei védelmét kijátszó hackereké.

Szponzorált hirdetések

Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak

Csúnya biztonsági rést fedeztek fel az iOS-es eszközök védelmében. Elég néhány perc, hogy bármelyik iPhone vagy iPad WiFi jelszavát megszerezzék.

Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak
Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak
hirdetés
                 
Farmerama Dark Orbit War of Titans K.O. Champs
Deepolis The Pimps Gangs of Crime Seafight
HIRDETÉS

Profession állásajánlatok

további állások a Profession.hu portálon