Ötvenötezer felhasználó belépési neve és jelszava került ki a világ legnépszerűbb mikroblog szolgáltatójának ellenőrzése alól.

Szponzorált hirdetések

Hatalmas mennyiségű belépési adat szivárgott ki a Twitter rendszeréből, eleddig ismeretlen módon. Az adatlopásra akkor derült fény, amikor a netes szövegmegosztó pastebin-en felfedeztek öt olyan bejegyzést, amelyek felhasználói név – jelszó párosokat tartalmaztak.


A Twitter jelenleg is nyomoz az ügyben, azonban egy dolog már most tiszta: az így kiszivárgott felhasználói fiókok jelentős többsége korábban letiltott spammer fiók, míg egy kisebb részük érvénytelen név / jelszó párosokat tartalmaz. Azaz az átlagfelhasználóknak elvileg nincs okuk aggodalomra. Aki mégis inkább biztosra menne, annak íme az öt lista, amelyben keresgélhet.


Az eset azonban nem jöhetne rosszabbkor. A Twitter nemrég jelentette be, hogy a magánélet és a szólásszabadság védelme miatt megtámadja a céget az „Occupy Wall Street” megmozdulásban érintettek adatainak (egymás közt cserélt privát üzeneteit) kiadására kötelező határozatot. Nem ez az első alkalom, hogy a Twitternél adatlopás történt: a 2009-es eset miatt indított hivatali per tavaly azzal végződött, hogy a cég megígérte: javít biztonsági megoldásain.

Persze a mostani esetben még nem tudni, hogy honnan is szerezték be az ismeretlenek az adatokat, így az is lehet, hogy az adatcsomag egy adathalász weboldal gyűjteménye, nem pedig a Twitter szerverei védelmét kijátszó hackereké.

Szponzorált hirdetések

Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak

Csúnya biztonsági rést fedeztek fel az iOS-es eszközök védelmében. Elég néhány perc, hogy bármelyik iPhone vagy iPad WiFi jelszavát megszerezzék.

Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak
Egy perc alatt feltörhetők az iPhone jelszavak