Sorra szüli a mobil operációs rendszereket a Samsung; a legújabb például a Tizen, amelyet egy egyáltalán nem rossz mobilon mutattak be.

Szponzorált hirdetések

Első ránézésre a Samsung i9500-asa a cég által annyira kedvelt TouchWiz felületet futtatja, valószínűleg androidon. A valóság azonban más, nagyon más: ez egy teljesen új mobil rendszer, amely jelenleg közel sincs kész.


Mielőtt valaki felhozná, hogy mennyire randa a készülék, ez csupán egy prototípus, amelyet fejlesztőknek szánnak a platform képességeinek kezdeti bemutatására, nem pedig mindennapi használatra. Egyébként pedig tényleg randa. A gépben egy 4,3”-os, 1280x720 kijelző és egy 1,2Ghz-es, kétmagos processzor teljesít, a specifikáció többi részlete még nem ismert. A Samsung a Bada-val ellentétben ezt a rendszert felsőkategóriának szánja. A rendszer azonban jelenleg annyira kezdetleges, hogy még kamera appot sem tartalmaz, bár a böngészője meglepően jól működik.


A Tizen a Windows Phone 7 / Windows 8-tól is kölcsönöz, ugyanis appjait nem az androidos appokhoz használatos javában, hanem html5-ben kell majd készíteni. Ezek jelenleg ugyan egy kicsit még akadoznak, azonban mivel az sem elképzelhető, hogy az első kereskedelmi forgalomban kapható Tizen telefonok jóval erősebb hardvert kapnak, illetve a további optimalizálás sem lehetetlen, ez pillanatnyilag semmit sem jelent.

Szponzorált hirdetések

Samsung Z: végre itt az Android helyett Tizenes okostelefon

Régóta vártunk már erre a bejelentésre: megérkezett a dél-koreai gyártó első Tizen szoftveres készüléke.

Samsung Z: végre itt az Android helyett Tizenes okostelefon
Samsung Z: végre itt az Android helyett Tizenes okostelefon