Egykori terroristákat, szélsőségeseket és áldozataikat tömöríti a Google által is támogatott, kimondottan az extrémizmus terjedése ellen indult közösségi oldal.

Szponzorált hirdetések

Az amerikai fehér hatalom mozgalmak, svéd neo-nácik és indonéz iszlámista szélsőségesek köréből megtért támadóknak és a szélsőségesek áldozatainak furcsa összefogásából, többek közt a Google támogatásával is alakult ki az az új közösségi oldal, amely elsődleges célja a szélsőséges erőszak, így például a fiatalok radikalizációjának megakadályozása is.


Az Against Violent Extremism (AVE, avagy Erőszakos Extrémizmus Ellen) nevű hálózat ötlete először egy dublini, erőszakos szélsőségesség elleni csúcstalálkozó alkalmával merült fel, nyilatkozta Jared Cohen, a Google Ideas vezetője.

Gengszterek és egyebek

Gengszterek és egyebek


Cohen elmondása szerint a hálózat részben maga is egy kísérlet arra vonatkozóan, hogy képesek-e az egykori szélsőségesek és az áldozatok összegyűlni egy közös helyen. A radikalizálódás megakadályozása érdekében a korábbi életüket megbánó, (és sokszor ma már a jelenség ellen tevékenykedő) volt szélsőségeseket a fiatalok számára követendő példaképekként mutatja fel a hálózat.

Angliában több miniszter próbálta már meg valamilyen módon megakadályozni, hogy a szélsőséges szervezetek és ideák a neten gyűjtsenek maguknak fiatal követőket, azonban míg a kormány a terroristák és erőszakos radikálisok hozzáférését, elérhetőségét támadná, ez az új hálózat teljesen más irányból közelíti meg a problémát: jelenleg ugyanis ezen csoportok állításaival, jelenlétével szinte semmi sem áll szemben a neten.

Az új közösségi hálózatot itt találhatják az érdeklődők.

Szponzorált hirdetések

A Microsoft beszólt a Facebook Home-ra

Az egyik hivatalos Microsoft blogon csípős megjegyzésekkel alázta a földig a Facebook új androidos felületét a redmondi vállalat egyik alelnöke. Állítása szerint Zuckerbergék olyasmit...

A Microsoft beszólt a Facebook Home-ra
A Microsoft beszólt a Facebook Home-ra