Az [origo] értesülései szerint a telefonhívásokra és az internethasználatra vonatkozó különadón gondolkodnak az illetékesek itthon.

Szponzorált hirdetések

A Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb bevételnövelő ötlete a csekkadó után, hogy a telefonhívásokra és az internethasználatra is különadót vessenek ki, állítja az [origo] minisztériumi forrásokra hivatkozva.


Az extra adónemeket – a csekkadóhoz hasonlatosan – a szolgáltatók, tehát a mobil- és netszolgáltatók szednék be az ügyfelektől, pont, mint ahogyan most az áfát is. Azaz SMS-ek, vezetékes illetve mobilhívások után is pengethetnénk.


Az még nem dőlt el, hogy az esetleges internetadót pontosan mire is alapoznák: felmerült az adatforgalom alapján történő kiszámítás, illetve vezetékes netezők körében a modemes idők óta ismeretlen percdíj is. A minisztérium 40-50 milliárd forintnyi bevételt remél az új adóformából.

Szponzorált hirdetések

Már megint Facebook-telefonról pletykálnak

Bár Mark Zuckerberg évek óta folyamatosan igyekszik eloszlatni a pletykákat egy állítólagos Facebook-okostelefonról, időről időre újraélednek a híresztelések. Most egy HTC által...

Már megint Facebook-telefonról pletykálnak
Már megint Facebook-telefonról pletykálnak
Forrás:
Origo

Cimkék: