A finn gyártó igyekszik megnyugtatni a kereskedőket, hogy amíg megtörténik az átállás a Windows-alapú készülékekre, támogatni fogja a Symbian hajtotta eszközöket.

Szponzorált hirdetések

Nem feledkezik meg a Nokia a Symbianról

John Nichols, a Nokia írországi és egyesült királyságbeli marketingigazgatója örülne neki, ha az emberek a februárban bejelentett együttműködést a Microsofttal váltásnak fogják fel Symbianról Windows Phone-ra, nem pedig teljes leállásnak.

A gyártó nem szeretné ugyanis, hogy a kereskedők ne javasolják megvásárlásra a Symbian operációs rendszerrel szerelt készülékeket attól való félelmükben, hogy azok nem részesülnek majd megfelelő támogatásban a későbbiekben.
Nichols szerint felesleges ilyesmitől tartani, éppen ellenkezőleg, a Symbian felhasználói idén több fejlesztésre is számíthatnak, egyebek mellett gyorsabb böngészőre. Felhívta rá a figyelmet, hogy mind az N8, mind a C6 és a C7, valamint hamarosan megjelenő E7 is Symbiant futtat, ezért egy ideig még biztosan jelen lesz a szóban forgó OS, főként annak tükrében, hogy továbbra is támogatják a fejlesztői közösséget, hogy újabb és újabb alkalmazások készüljenek rá.

Szponzorált hirdetések

Újabb olcsó érintős telefon a Nokiától

Még fél éve sincs, hogy a finn gyártó bemutatta az Asha nevű rendszerét és az első erre épülő "fél-okos" telefont: az Asha 501 máris utódot kap, amelyről sajtófotó is kiszivárgott.

Újabb olcsó érintős telefon a Nokiától
Újabb olcsó érintős telefon a Nokiától