Sajnálatos árakon rendelhető Európában a Nokia legújabb nagy dobásának szánt mobil, az N8. A telefon ár-érték arányban kb. kétszer drágább az elvárhatónál.

Szponzorált hirdetések

Szeptember 16-ára dátumozott a Nokia egy franciaországi nyitóbulit, így már biztos, hogy Európában az első őszi hónap közepén debütál majd az eredetileg augusztusra várt készülék. A kiszivárgott, megcáfolt, majd újra erőre kapott pletykák szerint a Nokia N8 natívan viszi majd a DivX-videókat, ami bár nem egy egetverő infó, de azért mégis jó hír.


Ami viszont kifejezetten rossz: a telefon  Franciaországban 459, Németországban pedig 479 euróért lesz kapható, ami 128, illetve 133 ezer forintnak felel meg. Lengyelországban 1999 zlotyt, azaz 140 ezer forintnál is többet fognak elkérni a Nokia N8-ért.

Mindez azért kiábrándító, mert a Nokia által is "csak" a középkategória tetejére sorolt telefon itthon jóval többe fog kerülni, mint egy vérbeli csúcskategóriás Sony Ericsson Xperia X10, ami pedig minden szempontból (és jelentősen!) felülmúlja a most érkező Nokiát. Ár-érték arányban így kb. kétszer annyiba kerül az N8.

Szponzorált hirdetések

Symbian és MeeGo: vége a dalnak

Ahogy az várható volt, a Nokia most végérvényesen kihátrált a szebb napokat is látott két mobil platform mögül.

Symbian és MeeGo: vége a dalnak
Symbian és MeeGo: vége a dalnak