Az Engadget szerint tablet termékeikkel elárasztották a múlt heti CeBIT kiállítást a kínai és tajvani gyártók. Mi fér bele száz dollárba?

Szponzorált hirdetések

Inkább azzal kezdem, hogy mi nem: asztali Windows. Ezen gépek ugyanis Androiddal vagy Windows CE-vel fognak érkezni. Ez azonban azt is jelenti, hogy pofátlanul alacsony árcédulával találja szembe magát az érdeklődő.


Ezen termékek mindegyikéről elmondható, hogy ARM 9 vagy 11 processzor hajtja. A kijelző egy 7” vagy 9”-os rezisztív érintőképernyő. Míg az első képen látható FirstView PC607V egy vonzó kinézetű Windows CE ruhát öltött magára, más gyártók (pl.: Forsa, Huawei) inkább egy teljesen fapados, módosítatlan Android rendszert választottak.

Egyik modell sem veheti fel a versenyt egy „igazi” tablettel, továbbá a minőségük sem épp a legjobb. Ezt azonban némileg feledtetheti, hogy egyikért sem kell $150-nél, azaz nagyjából harmincezer forintnál többet kicsengetni.

Tehát akinek egy nagyon olcsó androidos tabletre fáj a foga, talán érdemes lesz körülnéznie ezen termékek között.

Szponzorált hirdetések

Ha szuperolcsón szeretnél kártyafüggetlen okostelefont

Ez a vadonatúj készülék igen kedvező áron kínál smartphone életérzést, de persze csúcskategóriás funkciókat senki se várjon tőle!

Ha szuperolcsón szeretnél kártyafüggetlen okostelefont
Ha szuperolcsón szeretnél kártyafüggetlen okostelefont