Az nem kérdés, hogy a mobilozás közbeni sugárzás létezik-e. A tudósok csak annyit vizsgálnak, hogy ez a sugárzás káros vagy nem. Most egy elég meghökkentő eredményre jutottak. A sugárzás védhet az Alzheimer-kór ellen. Sőt.

Szponzorált hirdetések


A mobilsugárzással kapcsolatos legújabb vizsgálatot a Dél-Florida egyetem kutatói végezték a Floridai Alzheimer Kutatóközpontban. A Journal of Alzheimer's Disease című szaklapban publikált meglepő eredményeik szerint a mobilok fiatalkorban kezdődő, később rendszeressé váló sugárzása megelőzheti az Alzheimer-kór tüneteinek kifejlődését. (A kutatásban a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos esetleges hatást nem vizsgálták.)

Gary Arendash professzor azt is hozzátette: az egereken végzett vizsgálatban az is kiderült, hogy a mobiltelefonok által generált elektromágneses hullámok valójában nem csak védelmezhetnek, hanem az idősebb egereknél vissza is fordították az előrehaladott Alzheimer-kór fejlődését. Az egerek 7-9 hónapon át napi 2x1 óráig "telefonáltak", azaz ennyi sugárzást kaptak. A tudósok úgy gondolják, hogy az egereken végzett kísérlet embereken is hasonló eredményt hozhat.

A gyors biológiai leépüléssel járó betegség a 65 év felettiek öt százalékát, a 80 év felettiek ötödét érinti; Magyaror­szágon kétszázezren szenvednek benne. Az Alzheimer-kór kiváltó oka máig ismeretlen.

Szponzorált hirdetések

Jöhetnek az elbomló, beültethető áramkörök?

Ha víz éri, feloldódik: kutatóknak sikerült olyan áramkört alkotniuk, amelynek beültetése után nem kéne újból felvágni a pácienst ahhoz, hogy eltávolítsák az eszközt.

Jöhetnek az elbomló, beültethető áramkörök?
Jöhetnek az elbomló, beültethető áramkörök?