Újra itt vagyok, tele élményekkel, de persze haladjunk csak sorban. Tehát voltam moziban...

Szponzorált hirdetések

Xperia blog: egy jó mozi és a GPS

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam meghívást egy abszolút premier előtti vetítésre az "Amikor megállt a Föld" című filmre. Miután egyik kedvenc színészem Keanu Reeves, így nem hagytam ki a lehetőséget. Nem bántam meg, nekem nagyon tetszett, ráadásul valódi mondanivalója van, csak ajánlani tudom nektem is. Na, ennyi bevezető után vissza az Xperiára. A filmvetítésre otthonról indultam, mégpedig autóval. Noha Budapesten ritkán tévedek el, de adta magát, hogy a GPS-t munkára fogjam.

Elsőnek a QuickGPS-el letöltöttem a kisegítő adatokat, majd egy villanás alatt feldobtam a Garmin XT-t. A legelső behangolás nagyjából egy percet vett igénybe, innentől kezdve pedig másodpercek alatt összehaverkodott az égi jelekkel. Az rögtön kiderült, hogy a vevő igen érzékeny, és az is, hogy összecsukva, álló helyzetben jobb a vétel. A tartóba úgyse lehetett széttolva betenni, de ha gyalogosan használjuk, akkor is inkább csukva használjuk. 9-11 műhold fixen megvolt, szerintem ennél jobb nem igazán kell. 15 perc alatt ott voltam, ami az Örs Vezér tér-MOM Park távolságra nem rossz teljesítmény (igen, a közlekedés szabályait betartva) hétköznap este 7 órakor a városon át.

Közben már volt alkalmam nézegetni az akku teljesítményét is. Még továbbra is SIM nélkül használtam, de első töltésre simán elfutott 5 napot, amiben benne volt kb. 30-40 perc GPS, 1,5-2 óra WiFi internetezés, rengeteg nyomkodás és összesen 2,5-3 órányi zene- és rádióhallgatás vegyesen. Az 1500-as kapacitás azért kell ide, és semmiképp nem ajánlom a fényszenzor kikapcsolását. Most így ennyi lett volna, de lassan írom a következőt, meg a következőt, meg a...

Sziasztok.

U.I.: Tudom, hogy a múltkori írásnál bénák voltak a képek. Siettem, beltéri, vacak neonfényben lőttem őket, bocsika. Most meg nincs egy se, de legközelebb lesz minden.

Szponzorált hirdetések

Mélyen integrált Facebook a Sony Ericsson Xperia okostelefonokon

A Sony Ericsson tervei szerint hamarosan valamennyi 2011-es modellévű Xperia okostelefon szerves része lesz a Facebook. A közösségi hálózat a zenelejátszóban, a képgalériában, a...

Mélyen integrált Facebook a Sony Ericsson Xperia okostelefonokon
Mélyen integrált Facebook a Sony Ericsson Xperia okostelefonokon